Lyofilizált eper 40 g
Kód: 1618Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
LYOFILIZÁLT EPER
A gyümölcs tele van mindennel – főleg vízzel. Ezért hagytuk, hogy rendesen kifagyjon, és így kevesebb mint 4 % víztartalom maradt benne. Szóval, bár a fagyasztva szárított eper szinte semmit sem nyom, mégis rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz.
Az ízéből és illatából sem veszített semmit. Csak éppen ropogós, törékeny, és szinte elolvad a nyelveden. Ráadásul a lyofilizált eper szezonja egész évben tart!
![]() |
A lyofilizált eperrel kapsz:
|
Hogyan történik a fagyasztva szárítás?
A gyümölcs kiválasztása nagyon fontos. Ha nem érett és friss, akkor nem lesz jó. Az epret –50 és –100 °C közötti hőmérsékletre fagyasztják, és ez az extrém hűtés akár egy teljes napig is eltarthat. Ezután következik a szárítás. Fokozatosan emelik a hőmérsékletet és csökkentik a nyomást. Addig, amíg el nem távolítják a nedvesség 95 %-át. A második szárítás már tényleg a „préselés”, amikor a cél a víztartalom 4–1 %-ra csökkentése.Összetevők
100% fagyasztva szárított eper
Tápérték 100 g-ban
Energiaérték: 1359 kJ / 323 kcal, zsír: 3,8 g (ebből telített zsírsavak: 0,4 g), szénhidrát: 53 g (ebből cukrok: 53 g), fehérje: 8 g, rost: 20 g
Allergének
Olyan üzemben csomagolva, ahol dióféléket, szóját, tejtermékeket, szezámmagot és földimogyorót is feldolgoznak.
Tárolás
Száraz helyen, közvetlen napfénytől védve, 4–22 °C közötti hőmérsékleten tárold. Ne tedd ki fagynak és nedvességnek.
Felhasználás
Alkalmas zabkásába vagy sütéshez.
Gyártó
StrongMed s.r.o.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Aszalt gyümölcsök |
---|---|
EAN vonalkód: | 745760373437 |
Cél: | Kirándulni járok |
Aroma: | ízesítetlen |
Táplálás: | egészséges táplálkozás |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Beszélgetés
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.